TechBBQ 2018 – What a kick

2 dage med alt det skarpeste inden for iværksætteri i Danmark er nu vel overstået. Og hvilken fornøjelse det har har været!
TechBBQ inderholder alt det jeg synes er interessant. Små virksomheder med fantastiske ideer. Store virksomheder der “forsøger” at opføre sig somom de er små iværksættere, med variendende held :-). Syrerede teknologier og løsninger af,  og for,  startups.
Et par har højdepunkterne for mig var disse:
Den generelle debat om iværksætter miljøet i norden og om det (manglende) samarbejde på tværs. Er det f.eks. noget der betyder noget når 3 ud af 4 paneldeltagere om netop dette emne ikke er fra norden (Frankrig, UK, US) ?. Spiller janteloven ind ?. Disse og mange flere vinkler blev vendt.

Hvordan kan man bruge Machine Learning/AI til at forbedre undervisningen både for elever og for lærere. Miral Shah fra CK-12 foundation havde  mange super gode pointer omkring værdien i at have skræddersyede forløb for hver enkelt elev. Med en AI tutor for eleverne og en AI assistent til lærerne er det også noget der kan skalere i den virkelige verden. Skarpt set og stay tuned – her tror jeg vi kommer til at se meget mere nyt snart.

Der har ikke været ret meget nyt under solen på 3D print siden i Danmark. Men til TechBBQ mødte jeg et danske startup som har set en niche med kommerciel 3D print baseret på billige 3D printere frat markedet for gør-det-selv og private. De havde medbragt et af deres produktions rack på 9 printere der kørte nærmest non-stop under konferencen.

 

I den lidt mere syrede, prototype-måske-måske-ikke ende var denne mildest talt underligt udseende drone fra DTU. Det lykkedes mig aldrig at finde ud af hvad formålet med den er. Det var heller ikke muligt at udlede hvordan den i give fald skulle lette og lande.

TechBBQ blev holdt i Øksnehallen og den tilhørende forplads. Vejeret var overvejende på konferencens side og det var muligt at sidde under åben himmel og spise frokost .. nåhr ja, en enkelt øl i godt selskab blev det nu også til.

 

Skriv et svar