Lille iDoer .. Hvad nu ??

16 måneder senere .. og det er tid til endnu en opdatering fra min side om livet som egen chef … men inden da … et kort oprop!..

Oprop!

  • Hvis du kender mig og derfor ved hvad jeg står for vil en anbefaling/endorsement her på LinkedIN blive voldsomt værdsat.
  • Hvis du ikke kender mig og derfor formentligt ikke ved hvad jeg står for så tag endelig fat i mig så skal du få elevator talen om hvad det er jeg tilbyder. (hint .. lidt mere om hvad jeg tilbyder længere nede i artiklen)

…. tilbage på sporet ..

Siden sidst ..

16 måneder med varierende grader af utålmodighed, ild i røven, frustrationer og en smule forvirring .. men først og fremmest har jeg været langt mere glad end jeg har været i mange år. Jeg har brugt tid på at finde gnisten igen og det synes jeg bestemt at jeg har fundet. Jeg har haft, næsten, alle mine opgaver med hjælp fra alle jer i mit netværk .. både fra dem af jer der kender mig i forvejen, men enkelte opgaver har også sneget sig ind fra udkanten af netværket. Jeg er jer allesammen evigt taknemmelige for at i har taget tiden til at drikke kaffe, øse ud af jeres erfaring .. og i nogle tilfælde sendt opgaver til min turban.

Jeg har arbejdet en del med integrationer af data … og med integrationer af data mellem IT systemer og den fysiske verden. Integrationer som nogle måske bedst vil kende under et lidt højtflyvende begreb som IoT.

Den agile arbejdsform

Jeg har arbejdet for det offentlige, mellemstore virksomheder, små virksomheder, ja enddog MEGET små virksomheder. Jeg har fået pudset programmerings skills af med både C, javascript, php m.m. En enkelt kunde der ønskede at open source opgaven er det også blevet til. Når jeg ser tilbage på de opgaver jeg har løst, må jeg sige jeg har haft allerstørst fornøjelse af dem jeg har løst for små og mellemstore kunder. Ikke fordi de store ikke kan være behagelige og gode. Der er bare (oftest) alt for langt fra tanke til handling. Jeg har gennem de sidste 16 måneder været super begejstret for at ting der er besluttet i dag bliver udført i morgen. Det er bare så meget bedre for alle parter at man kan basere morgendagens beslutninger på erfaringen fra det der faktisk blev udført i dag. Hvis der sidder af jer hos en større virksomhed, så er jeg ikke bleg for at indrømme hvis jeg tager fejl og i faktisk kan bringe et samarbejde på banen der hylder ovensående princip.

Fysisk integration

En af de andre ting jeg altid har være glad for, er at lave noget med min hænder – og her tænker jeg ikke på tastatur arbejde. En passion fra mine yngre år er dukket mere op til overfladen og jeg har været heldig nok til at finde kunder til dette arbejde. Det jeg snakker om, er elektronikken. Jeg har på det seneste renoveret dimser der benyttes til forskellige former for Live Escaperoom games. Jeg har endog være så heldig at få lov til at designe og bygge komponenter, der er med til at forbedre deltagernes oplevelse til disse “games”.

Min styrke ligger egentlig ikke i selve elektronikken, for det er der mange der er bedre til end jeg. Men jeg forstår, ikke bare den elektronik-tekniske side og den “embeded” programmering der skal til der, men også den IT tekniske side, med det den indeholder af integrations udfordringer. Det jeg finder stor fornøjelse ved er faktisk i bund og grund “IoT” – Internet of Things. Det er et hot buzzword der præger denne disciplin lige nu med den store forskel at den typiske IoT udfordring oftest er volumen og evnen til at skalere. Resten, dvs. integration med de tilhørende IT dyder som håndtering af in- og output til- og fra den virkelige verden er helt den samme.

Alt det andet

Ingen IT konsulent forretning uden en eller anden form for berøring med hjemmesider – på godt og ondt. Jeg har nu lavet opgaver på både web front-end og back-end. Her må jeg sige at front-end arbejdet med CSS, javascript, html m.m. har været en “interessant” oplevelse som jeg bestemt ikke vil have været foruden. Men når sandheden skal frem så er jeg mere til den del der ligger tæt op ad serveren med netværk, databaser og alt det andet lækre man kan få lov til at rode med der. Front-end arbejdet var sjovt mens det varede, men jeg tror nu nok jeg lader andre om at dyrke denne del fremover.

Hvad fremtiden “forhåbentlig” bringer

Jeg er nået dertil hvor jeg er blevet en tand skarpere på hvad det er der fyrer op under kedlen hos mig og i få sætninger kan det opsummeres som

  • IT i øjenhøjde – med små og mellemstore virksomheder – gerne som huskonsulenten der kan løse det meste og med den personlige kontakt i højsædet.
  • Integrationer af data (og funktioner) mellem systemer
  • Integration mellem data, systemer og den fysiske verden – gerne med hjælp fra den hjemmelavede elektronik.

Alt det ovenstående betyder også at jeg begynder at tune mig ind på opgaver der ligger inden for de områder jeg ønsker at fokusere på.

I den forbindelse vil jeg som en opfølgning af mit oprop fra starten af artiklen være MEGA taknemmelig for enhver hjælp der kan bringe budskabet ud om at jeg er her … at jeg er klar til at hjælpe .. og at jeg nu aktivt kigger efter opgaver også uden for mit nuværende netværk .. så hvis der oven i købet er nogle der vil dele ud af deres visdom omkring “lokal” markedsføring .. så giver jeg gerne kaffen.

Med ønsket om en fantastisk sommer til jer alle.

Stay tuned …

Skriv et svar